Scharnieren

31 producten

per pagina

31 producten

per pagina

Scharnieren voor binnendeuren

Welke scharnier heb ik nodig?

Met de juiste deur scharnieren en paumelle scharnieren kunt u uw deuren soepel open en dicht laten gaan. Onlinedeurenkopen.nl heeft diverse soorten deurscharnieren. Hier vindt u scharnieren in verschillende afmetingen, verschillende kleuren en toepassingen. 

1. Verschil tussen scharnieren voor binnendeuren en buitendeuren:

Gebruik voor buitendeuren bij voorkeur scharnieren met minimaal een SKG2 keurmerk.

2. Er zit een verschil tussen opdek en stomp:

Binnendeuren zijn leverbaar in een stompe en opdek-uitvoering. Een stompe deur wordt met scharnieren afgehangen en valt geheel in het kozijn. Een opdekdeur wordt afgehangen met paumelles en valt gedeeltelijk in het kozijn. Bij stompe binnendeuren is de draairichting niet van belang. Daarentegen dient u bij bestelling van een opdekdeur wel de draairichting aan te geven. Bij de beschrijving van iedere deur wordt het verschil uitgelegd met een afbeelding.

3. Paumelle of standaard scharnier met pen:

Een standaard scharnier bestaat uit twee gelijke platen die in elkaar grijpen en met een pen bij elkaar worden gehouden. De platen zijn dus gelijk van vorm. Wanneer de deur uit de sponning (uit het kozijn) gehaald moet worden, dan moet eerst de pen uit het scharnier getikt worden. Vervolgens komt de deur los uit het kozijn.
Paumelle scharnieren zijn scharnieren met twee ongelijke platen: aan één plaat zit een stift en in de andere zit een gat. De stift zit voor ongeveer een derde deel van de scharnierhoogte aan de plaat vast. Deuren die met paumelles in het kozijn hangen, kunnen gemakkelijk uit de sponning worden getild.