Bepaal de juiste maat van uw deur


Bij het bestellen van een nieuwe deur is het belangrijk dat u de juiste maat bepaalt. Een paar centimeter teveel of te weinig betekent dat de deur niet in uw kozijn past. Maatwerk deuren kunnen wij niet ruilen of retour nemen dus is het extra belangrijk dat u meteen de juiste maat doorgeeft. Een standaard deur ruilen is wel mogelijk maar hiervoor zijn er altijd bijkomende kosten zoals het retourtransport. De soort deur die u wilt bestellen bepaalt hoe u de juiste maten kunt bepalen.

Stompe deuren
Voor stompe deuren neemt u de maat van uw oude deur of meet u de binnenkant van uw kozijn (de sponningmaat). Als u de binnenkant van het kozijn meet dan trekt u 5 mm van de sponningsmaat af. Let op! Er zit verschil tussen de sponningsmaat en de dagmaat.  

Opdekdeuren
Voor opdekdeuren meet u de breedte maat van de deur zonder opdekrand en de hoogte van de deur met opdekrand. Als u het kozijn op gaat meten neemt u de sponningsmaat van het kozijn en telt u er in de hoogte 12 mm bij op. In de breedte meet u de sponningsmaat van het kozijn en trek daar 5 mm vanaf (in verband met de speling die de deur nodig heeft).

Verschil dag en sponningsmaat